Website hosting, vergelijk verschillende partijen voor de beste keuze

by admin
Website hosting, vergelijk verschillende partijen voor de beste keuze

Met bloed, zweet en tranen is of heb je aan je website gewerkt en deze wil je eindelijk zichtbaar maken aan de rest van de wereld. Dan kom je al snel uit bij website hosting, hiermee kun je de website zichtbaar maken voor de hele wereld. 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar is je website online en zichtbaar.

Hoe kies je dan de beste website hosting voor je website? Er zijn tal van hosting providers in Nederland die natuurlijk allemaal pretenderen de beste te zijn. Goed onderzoek doen naar een geschikte hosting provider is erg belangrijk en er zijn veel dingen die je kunt vergelijken om tot een goede keus te komen. Wij gaan enkele belangrijke zaken uitlichten waarmee je rekening moet houden tijdens je zoektocht.

1. Beoordelingen en ervaringen van andere klanten

Beoordelingen en ervaringen op het internet worden steeds belangrijker. Steeds meer mensen gaan eerst onderzoeken hoe de ervaringen van anderen zijn geweest met een desbetreffende partij. Als je op zoek gaat naar een hosting provider voor je website dan is dit eigenlijk de eerste stap die je doet. Er zijn vaak vergelijkingswebsites maar ook platformen als Trustpilot waar je ervaringen van anderen kunt lezen. Onze tip is om eerst een vergelijkingswebsite op te zoeken en daar de Top10 van best beoordeelde hosting providers te bekijken. Lees de beoordelingen en ervaringen van anderen maar lees deze ook op sites als Trustpilot of de Google reviews. Aan de hand daarvan kun je een kleine selectie maken van bedrijven die je wel vertrouwd en waar dienstverlening en service over het algemeen als goed wordt ervaren. Vanaf dat punt ga je dieper in op het product wat je wil aanschaffen en vergelijken waar je dit dan het beste kunt doen.

2. Start met het vergelijken van specificaties en service

De selectie aan hosting providers die zijn overgebleven kun je ook goed met elkaar vergelijken op het platform waar je ze hebt gevonden. Je zal vast wel een budget hebben wat je maximaal uit wil geven aan de hosting van je website. Hou dit in je achterhoofd en start eerst met het vergelijken van de specificaties. Je kunt onder andere de volgende dingen vergelijken:

  • Hoeveel schijfruimte is er voor opslag van bestanden, afbeeldingen, video’s etc.
  • Hoeveel dataverkeer kan ik verbruiken per maand voor bezoekers die mijn website trekt
  • Is er bij een groter pakket extra support beschikbaar wanneer nodig (betere service)
  • Kan ik gebruik maken van een CDN (Content Delivery Netwerk) die de hosting provider aanbiedt
  • Worden er regelmatig back-ups gemaakt van mijn website die ik zelf terug kan plaatsen

Als laatste kijk je wat je bij de verschillende hosting providers krijgt en voor welke prijs. 

3. Bereikbaarheid en service

Het verschilt per persoon maar bereikbaarheid en service kan erg belangrijk voor iemand zijn. Als er zich problemen voordoen en je wil snel contact met iemand dan is telefonische support wel gewenst. Echter bieden veel hosting providers die niet aan om de kosten van de pakketten te drukken. Zij bieden van vaak alleen support aan via de chat of e-mail (ticketsysteem). Kijk tijdens het vergelijken ook goed of de hosting provider waar je de website wil gaan hosting ook bereikbaar is per telefoon.

Conclusie, kan ik nu de beste website hosting kiezen

De “beste” website hosting kiezen is natuurlijk onzin want niemand weet exact wat de “beste” hosting is voor je website. Echter kan goed en grondig onderzoek er wel toe lijden dat je de rotte appels er al uit filtert en met alleen goede en betrouwbare partijen gaat vergelijken.

Als je bovenstaande stappen goed doorloopt dan is de kans dat je een verkeerde partij kiest erg klein en kom je hoogstwaarschijnlijk terecht bij een hosting provider waar je nog jaren je website gaat hosten.

Moet je nog starten met het ontwikkelen van je website?

Ben je nog niet begonnen met het ontwikkelen van je eigen website en je bent eerst aan het inventariseren en voorbereiden alvorens je daarmee start. Dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen op https://eigenwebsitemaken.nl/. Hier vind je werkelijk alles voor het ontwikkelen van je eigen website.