Wat is een IP-camera en wat maakt hem anders?

by admin
Wat is een IP-camera en wat maakt hem anders

Een IP-camera is een camera die gegevens verstuurt en ontvangt via een netwerk. Met andere woorden, het werkt net als een computer. Wanneer je de livestream van jouw IP-camera bekijkt, worden de beelden naar je computer gestuurd. Hierdoor kan je ze overal ter wereld bekijken, zolang je maar over een internetverbinding beschikt. In dit artikel bespreken we de voordelen van het gebruik van een IP-camera en wat ze anders maakt dan normale camera’s.

3 voordelen van een IP-camera

Een IP-camera biedt vele voordelen, naast scherpe en duidelijke HP kwaliteit zijn details onmisbaar. Ook kan een IP-camera overal geplaatst worden waar een internetverbinding is. Dit maakt het zeer handig om een oogje in het zeil te houden op je huis of bedrijf wanneer je niet thuis bent, je kan het van overal in de wereld bekijken! IP-camera’s zijn veel betaalbaarder dan de traditionele beveiligingssystemen, dit maakt het voor iedereen erg toegankelijk om er eentje te plaatsen. Het is erg lastig om IP-camera’s op afstand uit te schakelen, daarmee biedt een IP-camera een hoger beveiligingsniveau dan de traditionele camera’s omdat er niet zo gemakkelijk mee geknoeid kan worden.

Wat maakt een IP-camera anders dan een gewone camera?

Het grootste verschil tussen een IP-camera en een normale camera is dat een IP-camera op afstand te benaderen is. Dit betekent dat je de beelden van jouw camera overal ter wereld kunt bekijken, zolang je maar over een internetverbinding beschikt. Een ander voordeel is dus ook dat ze een stuk betaalbaarder zijn dan traditionele camera’s. Hierdoor kan iedereen zijn huis beveiligen op een slimme manier.

Verschillende soorten IP-camera’s

Er zijn verschillende soorten IP-camera’s; zo heb je om te beginnen de IP dome camera. Deze is klein en opvallend en dankzij het metalen ontwerp is de camera vrijwel ongevoelig voor vandalisme. Naast deze zijn er ook nog eyeball camera’s welke goed bij donkere situaties werken. Om indringers af te schrikken zijn er ook nog bullet camera’s welke een opvallend ontwerp hebben. Wanneer je een grote oprit of groot stuk land aan je huis hebt kan je ook kiezen voor PTZ camera’s, deze camera’s hebben een zoomfunctie waarmee je grote afstanden kan observeren.

Kortom; met IP-camera’s kan je voor een scherpe prijs je huis of bedrijf beveiligen. Daarnaast zijn er talloze opties om uit te kiezen en kan je de beelden bekijken vanuit elke plek op de wereld. Zolang je IP-camera maar verbonden is met het internet!

Related Posts