Voorbeelden van technologische ontwikkelingen in de financiële wereld

by admin

Verschillende technologische ontwikkelingen hebben ertoe geleid, dat de financiële wereld veranderd is. Niet alleen bedrijven die financiële diensten aanbieden merken dit. Ook als consument profiteer je van deze technologische ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat betalingen tegenwoordig heel eenvoudig online gedaan kunnen worden. Waar men voorheen met een acceptgiro naar het lokale kantoor van de bank ging, doet men dit tegenwoordig online. Nadeel hiervan is dat lokale vestigingen van banken verdwijnen. Welke technologische ontwikkelingen vallen op? In dit artikel lees je er meer over.

Snel en mobiel bankieren met handige apps

Een van de technologische ontwikkelingen uit de afgelopen jaren, is de introductie van de apps van banken. Met deze apps maak je razendsnel geld over naar vrienden, stuur je een betaalverzoek aan het eind van een avondje uit, enzovoorts. Daarbij maken deze apps het mogelijk om via je mobiele telefoon in een webwinkel te betalen. Veiligheid speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van deze apps. Zo werkt Rabobank momenteel nog met een Random Reader, waarmee je een betaling moet bevestigen bij hoge bedragen. De verwachting is dat dergelijke apparaatjes de komende jaren zullen verdwijnen. Onder meer bij ING is het gebruik hiervan niet meer noodzakelijk.

Introductie van blockchain in de financiële wereld

Naast de introductie van mobiel bankieren is ook de introductie van de blockchain een belangrijke ontwikkeling uit het afgelopen decennium. Dankzij de blockchain heb je geen bank meer nodig om je geld te kunnen beheren. De blockchain werkt op basis van een public- en private key. Enkel wanneer je beide sleutels in je bezit hebt, kun je toegang krijgen tot een online portemonnee. Veel mensen kennen deze technologie voornamelijk van Bitcoin. Deze digitale munteenheid won circa twee jaar geleden sterk aan waarde, maar stortte daarna in. Het aantal gebruiken van blockchain technologie is nog beperkt, al verwacht men dat het gebruik hiervan de komende jaren zal groeien.

Bron: BridgeFund

Related Posts