Op vakantie met de elektrische auto

by admin
elektrische auto

Een elektrische auto heeft veel voordelen. Zo kan je gemakkelijk thuis laden, en ben je bij het rijden veel goedkoper uit. Het enige nadeel is alleen wel dat je op reis niet weet waar je op kan laden. Met een brandstofauto weet je altijd wel een tankstation te vinden, maar laadpalen kunnen ingewikkeld zijn. Als er al een laadpaal is gebruikt die bijvoorbeeld niet altijd dezelfde aansluiting als jouw auto. Ingewikkeld dus. Gelukkig bestaan er apps die het vinden van elektrische laadpunten Utrecht en op andere plekken een stuk makkelijker voor je maken zodat elektrisch rijden net zo makkelijk als op brandstof wordt.

De problemen bij het vinden van een laadpunt

We noemden al dat niet alle laadpunten dezelfde aansluiting gebruiken, maar er zijn nog meer kleine problemen met het vinden van een laadpunt. Zo worden Nederlandse pinpassen in het buitenland niet altijd geaccepteerd. Laadpunten zijn doorgaans onbemand en accepteren dan alleen pin, dus je kan dan niet terugvallen op contant geld. Je moet dus ook filteren op betaalmiddel. Verder duurt laden ook even, dus het is altijd fijn als er bij het laadpunt wat meer is dan alleen een pinautomaat. Als er een restaurantje is kan je de lunchpauze namelijk samenvoegen met het laden en bespaar je zo tijd.

Andere tips voor de vakantie

Als het je lukt om alle beste elektrische oplaadpunten Den Haag te vinden, heb je het moeilijkste deel van op vakantie gaan met een elektrische auto overkomen. Dat rest het ons alleen maar om je nog wat tips mee te geven. Zo is bijna elk land bergachtiger dan Nederland. Dit betekent dat het energieverbruik van je auto in het buitenland minder voorspelbaar is. Als je veel bergop rijdt verbruikt je auto veel meer per kilometer, maar als je veel bergaf gaat verbruikt je auto ineens bijna niets. Het is heel belangrijk dat je hiermee rekening houdt als je inschat of je nog moet laden.

Wat te doen bij pech?

Niemand heeft zin in pech, zeker niet als je op vakantie bent. En hoewel elektrische auto’s een stuk minder vaak pech hebben, zijn ze zeker niet immuun. Alleen zijn elektrische auto’s nog relatief nieuw, en weten nog niet alle garages hoe ze ermee om moeten gaan. In Nederland een capabele garage vinden gaat nog wel lukken, maar in het buitenland kan het lastig worden. Daarom is het een goed idee om een contract af te sluiten bij een alarmcentrale. Zij weten doorgaans meer van de garages in een gebied en kunnen de best voor je inschakelen.

Zorg er vooral voor dat je geniet

Het lijkt misschien alsof op vakantie gaan met een elektrische auto een hele klus is, maar dat is het helemaal niet. Als je je reis met behulp van een app langs laadpunten inplant zorg je ervoor dat het opladen niet meer opvalt, en als je onze andere tips gebruikt weet je zeker dat je nergens last van zal hebben. Bovendien hoef je je als je elektrisch rijdt niet druk te maken om milieuzones. Je weet namelijk zeker dat je overal in mag.

Related Posts