Nieuwste trend: VR gamen

by admin
Nieuwste trend: VR gamen

Tegenwoordig bestaat het gamen niet alleen maar uit achter een scherm zitten met een controller in je handen. Er is namelijk een nieuwe trend in opkomst: gamen in VR (Virtual Reality). Het VR gamen creëert een hele nieuwe dimensie voor gamers. Doormiddel van een ‘VR-bril’ die je op je hoofd zet lijkt het net alsof je jezelf bevindt in het spel. De VR-bril heeft ingebouwde lichtjes die worden geregistreerd door een camera die je op je televisie bevestigd.

Nieuwe dimensie

Virtual Reality biedt niet alleen een nieuwe dimensie bij het gamen, maar ook bij andere dingen zoals architectuur, films etc. Bij architectuur biedt Virtual Reality een mogelijkheid om bepaalde ontwerpen van gebouwen en andere projecten te bekijken alsof het er al in werkelijk staat. Zo gaat alles veel sneller en kunnen bepaalde situaties in bijvoorbeeld een groot bouwproject veel nauwkeuriger bekeken en geanalyseerd worden.

VR niet alleen toepasbaar op games

En films kunnen tegenwoordig ook bekeken worden in Virtual Reality. Je hebt bijvoorbeeld VR-brillen waar je zelf je eigen telefoon in kunt doen. Dan kun je via een VR-modus op je telefoon heel simpel je eigen VR film bekijken.

Je ziet de brillen zelfs in attracties in pretparken. De mensen die dan in een karretje van een achtbaan gaan, krijgen zo’n bril op hun hoofd. Die bril zorgt ervoor in combinatie met de achtbaan dat het net lijkt alsof je in een andere wereld bent.

Het begin van een nieuw tijdperk

In de toekomst zal het Virtual Reality nog veel meer gebruikt gaan worden op allerlei gebieden. Het zal daarom dus ook nog verder ontwikkeld gaan worden, zodat het nog meer kan bereiken als hulpmiddel.

Deze trend is ineens ontploft en razend populair. Je ziet dus dan in de digitale tijd waarin wij leven er veel trends komen en ook weer gaan. Sommige blijven langer een trend, andere gaan snel weer weg. De VR trend is nu al razend populair en dat zal de komende tijd alleen maar erger worden.

Related Posts