Deze technieken gaan het voortbestaan van de aarde redden

by admin

We bevinden ons anno 2021 in een enorm klimaatprobleem. Waar dit in de afgelopen jaren nog ontkend kon worden, kan dat anno 2021 eigenlijk niet meer. Overal ter wereld zien we extreme weersomstandigheden, warmte-en koude records. Het is gelukkig nog niet te laat om deze neerwaartse spiraal te doorbreken en overal terwijl zijn dan ook mensen druk bezig met het verzinnen van oplossingen. Diverse technologische doorbraken vormen hier de leidraad in. In deze blog nemen we je dan ook mee in de belangrijkste technologische doorbraken die bijdragen aan het verhelpen van het klimaatprobleem.

Kweekvlees

De vleesindustrie is er eentje met een enorme ecologische voetafdruk. Dit komt door diverse factoren. De belangrijkste factoren zijn het voeren en het vervoeren van de slachtdieren. Een prachtige technologische ontwikkeling die dit probleem tegengaat is de ontwikkeling van kweekvlees. Waar iedereen in eerste instantie vrij sceptisch was over kweekvlees zien we de laatste jaren een serieuze kwaltiteitsverbetering. Het kweekvlees smaakt steeds meer als echt vlees en ook de productiekosten worden alsmaar lager. Hoe meer mensen overstappen op kweekvlees, hoe meer geld er ook de markt in stroomt. Dit geld kan vervolgens weer gebruikt worden om de productiekosten te verlagen en daarnaast de kwaliteit te verbeteren!

Elektrische auto’s

De elektrische auto wint al jaren aan populariteit. Toch zijn er nog ontzettend veel mensen sceptisch tegenover elektrische auto’s. De afgelopen jaren is de techniek in elektrische auto’s al enorm verbeterd, maar voor wereldwijde adoptie dienen de auto’s nog behoorlijk te verbeteren. Denk hierbij aan het verkorten van de laadtijd en het maximaliseren van de batterijcapaciteit. Een auto als de Hyundai IONIQ 5 rijdt nu al met gemak 400 kilometer, maar voor een wereldwijde adoptie mag hier nog wel een paar honderd kilometer bovenop. Op het gebied van laadtijd zijn de afgelopen jaren al enorme stappen gemaakt. Zo laad je de 

Kia EV6 in 18 minuten tot wel 80% vol. Lang langs de snelweg staan om de auto op te laden is dus nu al verleden tijd! Als de technieken zich nog verder ontwikkelen kunnen we over enkele jaren batterijen zien die zich in enkele minuten bijna volladen. Er is dan ook bijna geen enkele reden meer om te kiezen voor een auto met een vervuilende verbrandingsmotor.

Related Posts