Communicatie is key

by admin
portofoon

Als kind gebruikte je het misschien als speelgoed, maar voor bedrijven is het dé oplossing voor een soepele communicatie. Dan heb ik het natuurlijk over portofoons. Tot op de dag van vandaag wordt er nog ontzettend veel gebruik van gemaakt door bedrijven. Denk maar aan supermarkten, restaurants, bouwketens of elektronicawinkels. Hier zie je het personeel rondlopen met portofoons om snel en gemakkelijk met elkaar te kunnen communiceren. Door het gebruik van portofoons voorkom je dat het personeel het hele pand af moet zoeken naar de juiste persoon. Zo kan de klant sneller en nog beter geholpen worden.

Analoog versus digitaal

Portofoons kunnen zowel analoog als digitaal zijn. Het eerste verschil zit in de prijs. Analoge portofoons zijn namelijk goedkoper dan digitale versies. Daarnaast is er ook geen vergunning nodig bij een lage PMR-band (446MHz). Zo zijn de analoge portofoons dus gelijk te gebruiken. 
 
Hoewel je voor digitale portofoons iets meer betaalt en een vergunning aan moet vragen, is dit vaak toch de beste optie. De voordelen stapelen zich namelijk op. Zo is de audiokwaliteit beter. Achtergrondgeluiden worden er namelijk uitgefilterd. Hierdoor is er minder ruis op de lijn. Digitale portofoon hebben ook de mogelijkheid om te communiceren via een analoog kanaal. Dus mocht het digitale kanaal niet werken, dan is er altijd een back-up.  

Daarnaast heeft een digitale versie een groter bereik en is het niet af te luisteren zoals bij analoge portofoons wel het geval is. Gemiddeld is het bereik 20% groter. Tot slot hebben digitale portofoons aanvullende functies. Zo is het mogelijk om te communiceren via twee groepskanalen per frequentie. Dit maakt de communicatie een stuk overzichtelijker. Kortom, digitale portofoons geven je veel waar voor je geld. 

Wat is de beste portofoon?

Er zijn vele merken actief op de markt van portofoons. Toch zijn er twee merken die erboven uit steken. Dit zijn Motorola en Kenwood. Motorola is wereldwijd bekend geworden door de mobiele telefoons. Na een splitsing in 2011 is de naam veranderd in Motorola Solutions. Dit bedrijf is gespecialiseerd in systemen zoals portofoons, autoradio’s en software. Door jarenlange ervaring, onderzoek en ontwikkeling is de kwaliteit van de Motorola portofoon erg hoog. Kenwood is misschien iets minder bekend, maar een grote speler in de portofoonmarkt. Het Japanse bedrijf is sinds 1946 gespecialiseerd in audiosystemen en portofoons. De Kenwood portofoon staat bekend om kwaliteit, robuustheid en gebruiksgemak. Beide merken hebben een ruim assortiment. Zo bieden ze ook de communicatieoplossing voor jouw bedrijf! 

Related Posts